GRADE STUDIO
home gallery about contact
_graduation Dit was mijn afstudeerproject op Academie Minerva. Mijn hele leven ben ik al meerdere keren gevraagd hoe het kwam dat ik redelijk goed voor een dove persoon kan praten. Ik antwoordde automatisch logopedielessen. 

Op een of ander manier kwam dit als inspiratie om hierop te kunnen afstuderen. Op basis van de logopedielessen, hoe ik de klanken heb geleerd heb ik dit gebruikt door het opnieuw te inspreken via een rietje terwijl aan de andere uiteinde een druppel inkt zat. 

Het bleek dat de letters elk hun eigen unieke patroon kregen. Door de suggestie van abstracte Rorschach-vorm kunnen mensen heel snel andere interpretaties bij krijgen. Erbij waren er filmpjes en familieposters met de patronen eronder vertoond. Door het in context te plaatsen is de rest ineens logisch.

In mijn dagelijkse leven moet ik altijd achter de context aan en het leek mij interessant om de situatie te omdraaien. Veel van de aha momenten zag ik toen ik het uitlegde aan de mensen. 

De patronen zijn volgens het alfabet geformatteerd. Probeer eens een letter te zeggen en kijk of het volgens je gevoel overeen komt. terug
© GRADE STUDIO 2018