Dit was mijn afstudeerproject op Academie Minerva. Mijn hele leven ben ik al meerdere keren gevraagd hoe het kwam dat ik redelijk goed voor een doof persoon kon praten. Ik antwoordde automatisch logopedie-lessen. 
Op een of ander manier kwam dit als inspiratie om hierop te kunnen afstuderen. Hoe ik de klanken heb geleerd tijdens de lessen. Deze vorm van de les heb ik gebruikt door een rietje te spreken terwijl aan het andere uiteinde een druppel inkt zat. Het bleek dat de letters elk hun eigen unieke patroon kregen door de uitspraak. 
Door de suggestie van abstracte Rorschach-vorm kunnen mensen heel snel andere interpretaties bij krijgen. Daarnaast waren er filmpjes en familieposters met de patronen eronder vertoond. Door het in de context te plaatsen is de rest ineens logisch. In mijn dagelijkse leven moet ik altijd achter de context aan en het leek mij interessant om de situatie te omdraaien. Veel mensen begrepen het pas toen ik het verband uitlegde. De patronen zijn volgens het alfabet geformatteerd. Probeer eens een letter te zeggen en kijk of het volgens je gevoel overeen komt. 
Back to Top